30 sie 2017

BAJGLE Z SEREM I JARMUŻEM



Tak , tak dużymi krokami zbliża się do Nas Wrzesień a co za nim idzie liczne powroty do szkół,przedszkoli. 
Dlatego postanowiłam , że na moim Blogu opublikuję kilka fajnych kanapkowych propozycji na ten właśnie czas. 
Dziś polecam pyszną kanapkę z Bajglem , który został "nadziany" pysznym serem i świeżym jarmużem. 

SKŁADNIKI na 1 porcję:

✔1 Bajgiel
✔1 plaster sera żółtego np gouda
✔1 ogórek konserwowy
✔1 Garść jarmużu świeżego
✔Majonez do polania
✔Masło do posmarowania bajgla

PRZYGOTOWANIE:

➖ Bajgle przekrajam wzdłuż. 
➖Jedną stronę smaruję masłem. 
➖Następnie kładę umyty i drobno posiekany jarmuż. 
➖Kolejno kładę plaster sera żółtego np. Gouda. Ogórki konserwowe kroimy w plastry. Kładziemy na wierzch.
➖Całość polewam ulubionym majonezem. 
➖Przykrywam drugą połówką.
➖Tak przygotowany bajgiel zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy.

2 komentarze:

Wyzw-ania pisze...

Bardzo fajny przepis, zdecydowanie muszę go wypróbować. Tym bardziej, że bajgle jem raczej od święta.

Wyzw-ania pisze...

Bardzo fajny przepis, zdecydowanie muszę go wypróbować. Tym bardziej, że bajgle jem raczej od święta.

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF