18 cze 2017

ZIELONY KREM Z BROKUŁAMI I GROSZKIEM


Dziś zapraszam na pyszny krem z brokułem i groszkiem. Idealna zupa delikatna bez chemii, bez glutenu. Zupa na bazie bulionu warzywnego.  Polecam . 

SKŁADNIKI:


15 dag obranego młodego groszku
15 dag mrożonych brokułów
3 ząbki czosnku
1. 5 litra wywaru z warzyw
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka bazylii
PRZYGOTOWANIE:

 Do wywaru wkładam brokuły oraz groszek zielony. Gotuję aż warzywa będą miękkie.

Dodaję sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę majeranku i bazylii. Przez praskę przeciskam czosnek.

Dodaję do zupy. Garnek odstawiam i czekam aż przestygnie.

Za pomocą ręcznego blendera, blinduję do uzyskania jednolitego kremu.

Ponownie garnek wstawiam na ogień i zagotowuję. Podaję ciepła. Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF