18 maj 2017

KARKÓWKA W MLEKU I CEBULI


SKŁADNIKI:
6 kotletów z karkówki
2 cebule
500 ml mleka
1 szklanka bułki tartej
2 jajka
Olej rzepakowy
Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:

 Kotlety z karkówki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do dużej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc.
Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF