28 kwi 2017

UDKA PIECZONE W MIODOWEJ GLAZURZE



Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możemy ją podawać na zimo jako osobne danie lub na ciepło.
Polecam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia  ORZECH 




SKŁADNIKI:
4 udka z kurczaka
1 łyżka przypraw do kurczaka
Sól i pieprz
1 papryka czerwona
4 łyżki miodu
Dodatkowo SAŁATKA RUBINOWA ORZECH  
 

PRZYGOTOWANIE:

 Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz papryką czerwoną.

Na koniec smarujemy miodem. Wlewamy 50 ml wody. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 60 min w 180 stopniach.

Podajemy na ciepło z ulubioną surówką Sałatką Rubinową ORZECH.
Polecam i SMACZNEGO :)

1 komentarz:

Iwona pisze...

Robiłam podobne skrzydełka, ale dodatkowo smarowałam udka olejem. Były pyszne :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF