17 kwi 2017

PASTA Z TUŃCZYKA I WĘDZONEGO SERA


Uwielbiam pasty zwłaszcza z tuńczykiem. Nie lubię gładkich past dlatego nigdy ichnie blenduję. Podaję ją  z pieczywem lub krakersami. Polecam. Można użyć zamiast majonezu samego jogurtu naturalnego. Smacznego :) 

SKŁADNIKI:


200 g steka z tuńczyka w oleju
5 plastrów sera wędzonego
3 ogórki konserwowe
5 rzodkiewek
3 łyżki natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu

PRZYGOTOWANIE:

 Tuńczyka odcedzam z oleju, przekładam do miseczki. Rzodkiewki myję i kroję w drobną kostkę. Pozostałe składniki drobno siekam dodaję do miseczki.

Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję majonez. Mieszam dokładnie. Na koniec przed podaniem wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF