Uwielbiam pasty zwłaszcza z tuńczykiem. Nie lubię gładkich past dlatego nigdy ichnie blenduję. Podaję ją z pieczywem lub krakersami. Polecam. Można użyć zamiast majonezu samego jogurtu naturalnego. Smacznego :)
SKŁADNIKI:
200 g steka z tuńczyka w oleju
5 plastrów sera wędzonego
3 ogórki konserwowe
5 rzodkiewek
3 łyżki natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
SKŁADNIKI:
200 g steka z tuńczyka w oleju
5 plastrów sera wędzonego
3 ogórki konserwowe
5 rzodkiewek
3 łyżki natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka odcedzam z oleju, przekładam do miseczki. Rzodkiewki myję i kroję w drobną kostkę. Pozostałe składniki drobno siekam dodaję do miseczki.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję majonez. Mieszam dokładnie. Na koniec przed podaniem wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz