16 mar 2017

WARSTWOWE FRANCUSKIE BABECZKI Z MASĄ BAKALIOWĄ



Pyszne 3 warstwowe babeczki z ciasta francuskiego. Ja zrobiłam je z masą bakaliową na bazie miodu. Oczywiście do tego typu babeczek można użyć dowolnych mas, dżemów czy powideł. Zapraszam i smacznego. 

SKŁADNIKI:
  • 400 g ciasta francuskiego
  • 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego

PRZYGOTOWANIE:
 Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm.

Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam drugim kółkiem i znów za pomocą łyżeczki nakładam masę, przykrywam trzecim plackiem.

Wierzch posypuję cukrem trzcinowym. Tak powstaje 9 babeczek.

Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF