13 lut 2017

PASTA Z TUŃCZYKA Z CZARNĄ SOLĄ



SKŁADNIKI:

Pasta

  • 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 jajka na twardo
  • 1 szalotka

Sos

  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu
  • Sól czarna (może być dowolna)
  • Pieprz
PRZYGOTOWANIE:

 Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę.

Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów. Dodaję składniki sosu. Doprawiam solą czarną i pieprzem. Mieszam.

Wkładam do lodówki na min 60 min przed podaniem. Oczywiście można użyć dowolnej soli. 






Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF