SKŁADNIKI:
- 400 g ciasta kruchego
- 1 cukinia
- 2 garście szpinaku
- 1 pęczek natki pieteuszki
- 1 mozzarella
- przyprawy:sól i pieprz do smaku, czosnek granulowany,
- 2 łyżki pasty curry
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 00 ml wody
- 2 łyżki oleju kokosowego
Ciasto rozwałkowuję. Następnie wycinam okręgi tak by pasowały do foremek. Ja użyłam czterech. Następnie cukinię obieram i kroję w drobną kostkę. Szpinak myję, pietruszkę siekam bardzo drobno.
W garnku o grubym dnie rozgrzewam olej kokosowy następnie dodaję cukinię. Kolejno dodaję pieprz, sól, czosnek granulowany oraz 3 łyżki sosu sojowego a następnie dodaję 2 łyżki curry.
Całość smażę co jakiś czas mieszając. Następnie wlewam ok 100 ml wody i dodaję szpinak oraz natkę pietruszki. Duszę aż woda wyparuje. Farsz studzę. Do foremek gdzie jest ciasto kładę porwaną mozzarelle a następnie farsz. Na koniec posypuję na wierzch jeszcze raz mozzarellą.
Piekę w 200 stopniach ok 30 min. Podaję z ulubionym sosem.
5 komentarzy:
Aranżacja dania i sam talerz z nim. Zachwycające!!!
Aranżacja dania i sam talerz z nim. Zachwycające!!!
Uwielbiam
Pychotka ;-)
o tak :)
Prześlij komentarz