SKŁADNIKI:
- 1 dojrzałe avocado
- 1 /2 czerwonej cebuli
- 3 ogórki konserwowe np korniszony
- 2 łyżki suszonej cebuli
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1 /3 łyżeczki chilli
PRZYGOTOWANIE:
Z avocado wydrążam środek. Następnie drobno siekam. Ogórki konserwowe
również drobno siekam. Dodaję pokrojoną bardzo drobo czerwoną cebulkę.
Na koniec dodaję przyprawy oraz suszoną cebulkę. Dokladnie mieszam i
lekko ugniatam. Na koniec dodaję łyżeczkę soku z cytryny i mieszam.
Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 15 min. Podaję z krakersami czy
pieczywem chrupkim
2 komentarze:
Bardzo lubię pasty z awokado, a Twoja wygląda baaardzo smacznie. Ciepło pozdrawiam.
nigdy nie dodawałam ogórka do guacamole!!! świetny pomysł:)
Prześlij komentarz