SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe mango
- 1 pomarańcz
- 1 łyżka miodu
- 2 50 ml mleczka kokosowego
- 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej
- Pestki dyni do posypan
Mango i pomarańcze obieram a następnie dzielę na mniejsze kawałki i wkladam do blendera. Dodaję miód. Wszystko blenduję na gładki mus. Następnie wkładam do lodówki na ok 10 min.
Do garnka o grubym dnie wlewam mleko kokosowe a następnie doprowadzam do wrzenia. Wsypuję kasze mannę, zdejmuję z palnika i kilka sekund energicznie mieszam tak by nie powstaly grudki. Kaszę mannę nie słodzę.
Na dno szklanki wkładam kaszę i czekam aż przestygnie. Następnie kładę schłodzony mus. Na wierzch posypuję pestkami dyni.
Smacznego.
2 komentarze:
Deser musi być pyszny - uwielbiam takie proste rozwiązania :)
Wygląda świetnie :) Może się kiedyś skuszę. Drobna uwaga - jedna pomarańcza, a nie pomarańcz. Pozdrawiam :)
Prześlij komentarz