27 gru 2016

UDZIEC Z INDYKA Z PIECZARKAMI



SKŁADNIKI:
  • 1.5kg udźca z indyka
  • 20 dag pieczarek
  • Por tylko zielona cześć
  • 150 ml wody
  • przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, wegeta, suszona bazylia, pietruszka suszona, liść laurowy, suszona cebula
 PRZYGOTOWANIE:

 Udziec z indyka myjemy wkladam do naczynia żaroodpornego. Udziec nacieram przylrawami. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Nastepnie obkladam udziec.

Do naczynia wkładam również ząbek czosnku oraz zielone części pora. Całość podlewam ok 150 ml wody. Na koniec posypuję suszoną cebulką.

Pieke pod przykryciem ok 1 godzinę 40 min. W 180 stopniach.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF