30 gru 2016

CIASTO Z GRUSZKAMI



SKŁADNIKI:
  • 400 g ciasta kruchego
  • 1 kg bardzo miękkich gruszek
  • 50 g mieszanki studenckiej
  • Przyprawy:cynamon, imbir granulowany
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
PRZYGOTOWANIE:

Gruszki obieram a nastepnie kroję w kostkę. W garnku o grubym dnie duszę gruszki ok 15 min. Następnie dodaję cukier trzcinowy, cukier waniliowy, cynamon oraz imbir. Mieszam. Pozostawiam do wystygnięcia.

Na blaszkę wykładam ciasto do pieczenia a następnie wykladam przestanięte gruszki. Mieszankę studencką drobno siekam. Następnie posypuję ciasto.

Z pozostalego ciasta wykrajam paski i robie zdobienie albo kratke.

Piekę ok 35 min w 180 stopniach.  


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF