1 lis 2016

ZUPA KUKURYDZIANA Z MARCHEWKĄ

SKŁADNIKI:
  • 1 Filet z kurczaka
  • 3 litry wody
  • 3-4 marchewki lub 15 mini marchewek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 seler łodyka
  • kostka rosołowa
  • przyprawy:sól,pieprz,wegera,natka pietruszki,chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Do garnka wlewam ok 3 l wody. Wkładam filet z kurczaka. Gotuję. Następnie wkładam liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową, marchewkę, kukurydzę i selera łodygi.

Kiedy mięso będzie miękkawe dodaję ryż. Gotuję aż tyż będzie miękki.

Doprawiam wegetą oraz pieprzem. Posypuję natką pietruszki.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF