17 lis 2016

Waniliowe Racuszki z Ananasem i Gruszkami



SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1.5 szklanki mleka
  • 3 łyżki ekstraktu z wanili
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • 1 ananas
  • 3 gruszki
  • Olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
 Wszystkie skladniki ciasta łączymy ze sobą za pomocą miksera. Ananas obieram i kroję w drobną kostkę. Gruszki obieram i również kroję w drobną kostkę. Owoce dodaję do ciasta.

Na rozgrzana patelnię wkładam olej kokosowy. Następnie za pomocą dużej stołowej łyżki kładę porcję ciasta na patelnię.

Smażę z obu stron aż placuszki będą rumiane. Za pomocą ręcznika papierowego odsączam nadmiar oleju. Podaję ciepłe lub zimne.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF