14 lis 2016

PENNE Z PIECZARKAMI I SZALOTKĄ


SKŁADNIKI:

  • 20 dag pieczarek
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 dag makaronu penne
  • 100 ml śmietany 18%
  • Przyprawy: pieprz i sól, suszona pietruszka, czerwona papryka
  • masło do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję kroję w kostkę lub plastry. 
Szalotkę obieram i drobno kroję.

Czosnek drobno kroję. 


Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki. 
Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę.

Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę.

Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu.

Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam.

Podaje na cieplo. Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF