6 lis 2016

GULASZ Z INDYKA Z RYŻEM



SKŁADNIKI:
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 5 łyżek ryżu
  • 20 dag mieszanki warzyw chińskich
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • Ok 200 ml wody
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki
  • 100 g szpinaku
PRZYGOTOWANIE:
 Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem.

Następnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając.

Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu.

Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak.

Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF