14 lis 2016

CZEKOLADOWO LAWENDOWE BABECZKI


SKŁADNIKI:
  • 1 jajko
  • 125 ml oleju
  • 125 ml mleka
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 4 łyżki kakao
  • 200 g gorzkiej czekolady min 60 % kakao
  • 4 łyżeczki ekstraktu lawendowego
PRZYGOTOWANIE:

Jajka, olej mleko i ekstrakt lawendowy mieszamy za pomocą miksera.
 Gorzką czekoladę rozstapiamy. Dodajemy do ubitych składników. 
Dodajemy kakao, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Znów miksujemy za pomocą miksera na jednolitą masę.
Rozgrzewamy pikarnik na 180 stopni.
Foremki na babeczki wykładamy na blachę.
Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 foremki.
Pieczemy ok 30 minut. Do tzw suchego patyczka.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF