25 paź 2016

NALEŚNIKI Z SEREM I MUSEM Z GRUSZEK


SKŁADNIKI:

                                    Naleśniki        

                                    2 szklanki mąki 

                               1. 5 szklanki wody gazowanej
                                1.5 szklanki mleka
                                    2 łyżki miodu
                             2 jajka olej do smażenia

Dodatkowo
Twarożek
Mus gruszkowy KLIKlub inny
Masło klarowane


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Wszystkie składniki na naleśniki miksuje następnie na rozgrzany olej wylewam ciasto jedną porcję i piekę z obu stron na rumiane. Na naleśnik kładę porcję sera a następnie łyżkę musu gruszkowego.

Naleśnik składam. Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę masła klarowanego i kładę naleśniki.

Smażę dokładnie po obu stronach aż będą chrupiące

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF