26 paź 2016

MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA I FASOLĄ


SKŁADNIKI:


200 g makaronu
500 g mięsa mielonego z indyka
100 g fasoli czerwonej z puszki
1 cebula
500 ml przecieru pomidorowego
150 ml wody
Olej do smażenia
Przyprawy:sól, pieprz, czosnek, papryka czerwona


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Makaron gotuję jak na instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam mięso mielone z indyka. Doprawiam przyprawami smażę aż będzie złote.

Między czasie cebulkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do mięsa. Mięso podlewam 100 ml wody i dodaję przecier pomidorowy. Mieszam.

Następnie dodaję fasolę z puszki. Dalej mieszam. Zmniejszam ogień i duszę ok 10 min co jakiś czas mieszając.

Do dużego naczynia przekładam makaron i przelewam sos z mięsem. Całość dokładnie mieszam. Podaję na ciepło.

3 komentarze:

Elka pisze...

Uwielbiam.

Anonimowy pisze...

Więcej tego typu przepisów!! Może z dodatkiem Ryby?

patkauk87 pisze...

W najbliższym czasie chętnie wykonam i wstawie :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF