25 paź 2016

KURCZAK NA ZIELONYM MAKARONIE



SKŁADNIKI:

2 filety pojedyncze z kurczaka
150 g makaronu ja dałam zielonego ze szpinakiem
warzywa mrożone po chińsku
2 marchewki
1 cebula
3 łyżki przecieru pomidorowego
woda ok 1/2 szklanki
przyprawy:sól,pieprz, czosnek i chilli
sos sojowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 Makaron gotuję tak jak w przepisie. Mięso kroję w kostkę a następnie na oleju smażę. Mięso posypuję przyprawami :solą, pieprzem, chilli i czosnkiem.

Marchewkę myję a następnie obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję do mięsa marchewkę. Następnie dodaję ok 3 łyżek sosu sojowego. Mieszam.

Dodaję ok 1/2 szklanki wody. Dodaję warzywa chińskie mrożone.Całość duszę ok 5 min. Mieszam. Dodaję do smaku ok 3 łyżek przecieru pomidorowego. Mieszam.

Potrawkę podaję z zielonym makaronem o smaku szpinaku. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF