19 wrz 2016

KALAFIAROWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Pyszna i bardzo szybka zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną. Na prawdę Warto zpróbować. Nie tylko znakomicie smakuje ale również bardzo syci na cały dzień. 

SKŁADNIKI:


2 l wody
1 Filet pojedynczy z kurczaka
150 g mrożonego kalafiora(same różyczki)
Marchewka
Liść laurowy,
Kostka drobiowa rosołowa
Przyprawy do smaku - pieprz, sól, wegeta, lubczyk
Natka pietruszki

Pół szklanki kaszy jęczmiennej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

 Do garnka wlewam 2.5l wody. 

Następnie wrzucam kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę oraz filet z kurczaka. 

Gotuję aż filet będzie miękkawy.

 Następnie wrzucam kaszę jęczmienną i gotuję dalej ok 15 min a następnie wrzucam kalafiora.

 Całość gotuję do miękkości kalafiora ok 10min.

Pietruszkę drobno siekam i wrzucam do zupy. Doprawiam.

Całość podaję na gorąco.

 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF