21 wrz 2016

DUSZONA KIEŁBASKA Z CEBULĄ I JARMUŻEM


SKŁADNIKI:

5-6 kiełbasek ja dałam tzw Dębowe
2 cebule czerwone
dwie garści jarmużu
natka pietruszki
przyprawy:chilli i pieprz oraz odrobinę soli ( do smaku)
100 ml wody
olej do smażenia 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kiełbaskę kroję w plastry. Nie obieram. Cebulę kroję w plasterki. Rozgrzewam patelnię, na patelnię wlewam olej a następnie wrzucam cebulę i kiełbasę. Smażę aż będzie przyrumieniona.

Następnie dodaję chilli i pieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż.

Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje.

Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF