20 wrz 2016

BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM

Dziś proponuję babeczki z fileta z kurczaka,nadziewane farszem z jarmużu, zapiekane z serem żótym. Podaję z dowolnym sosem. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zapaszam.



SKŁADNIKI:

 

1 podwójna pierś z kurczaka

100 g jarmużu

1 cebula

1/2pora

2 ząbki czosnku

szczypiorek

sól pieprz czosnek chilli

masło do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:



Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem.

Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM


Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.

 Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF