10 cze 2016

Makaron za Sosem Pieczarkowym


SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:


12 pieczarek
1 czerwona Cebula
10 dag sera żółtego tartego
pęczek pietruszki kolendry
jogurt naturalny ok 500 ml
1/2 szklanki wody
sól,pieprz,chilli
1 łyżka masła
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i podsmażam.

Pieczarki kroję w plastry i wrzucam do cebuli. Dodaję pieprz,sól i chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min.

Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę drobno siekam i dodaję do pieczarek.

Pieczarki ściągam z palnika j dodaję jogurt. Mieszam.

Na wyłożony makaron wylewam sos. Podaję od razu. Smacznego
.  

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF