10 cze 2016

Kotlety Mielone ze świeżą kolendrą


SKŁADNIKI:

1 kg mięsa mielonego wieprzowego
3 jajka
3 łyżki bułkitartej
3 łyżki bułkitartej do obtaczania
Przyprawa do mięsa mielonego
Sól i pieprz
Pęczek kolendy
3 łyżki ketchupu
2 łyżki musztardy
Olej do smażenia
 
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka, bułkę tartą. Siekam drobno świeżą kolendrę. Dodaję do mięsa. Dodaję ketchup i musztardę. Dodaję pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszam.

Formuję kotlety. Obtaczam w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję do ziemniaków czy kaszy. Również dobre są podawane z chlebem.





 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF