10 cze 2016

Ciasto Ananasowe

Pyszne ciasto  ananasowe z posmakiem waniliowym idealnie pasuje do herbaty czy kawy.

 SKŁADNIKI:
4 jajka
1 puszka ananasa z wanilią
2 szklanki mąkipszennej
2/3 szklanki cukru brązowego
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru wanilinowego
2/3 szklanki olejurzepakowego
Szczypta soli
150 ml jogurtu naturalnego 0%
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do jednej miseczki dodaję wszytskie mokre składniki a w drugiej wszytskie suche. Następnie wszystko łączę. Za pomocą łyżki dokładnie mieszam aż wszystkie składniki się. Połączą. Między czasie włączam piekarnik i nastawiam na 180, stopni góra-dół. Ciasto przekładam do keksówki.

Ananasa z puszki odcedzam. Ja użyłam ananasa z wanilia. Następnie kawałki ananasa wkładam w ciasto. Dosyć gęsto.

Ciasto wkładam do piekarnika na 45 min w 180 stopniach. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu studzę na kratce.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF