17 maj 2016

RYŻ GOTOWANY NA BULIONIE Z KURCZAKIEM Z SOSEM MUSZTARDOWYM

Ryż gotowałam na bulionie z  fileta z kurczaka. Dobry pomysł na delikatny obiad. Smacznego. 


SKŁADNIKI:
1 Filet z Kurczaka 
1/2 Szklanki Ryżu Brązowego 
1/2 Papryki Czerwonej 
1 Seler Naciowy 
8 Pomidorków Koktajlowych 
1/2 czerwonej cebuli
przyprawy: sól,pieprz,chilli,vegeta

Sos: 2 Łyżki jogurtu naturalnego 
1 Łyżka Musztardy pikantnej 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Filet gtotuję w całości z dodatkiem 1/2 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżeczki vegety.
Ugotowane mięso wyciągam i czekam aż przestygnie. 
Bulionu nie wylewam. Pozostawiam ok 1 szklanki bulionu.
Bulion zagotowuję i wsypuję ryż. Gotuję mieszając ok 3 min. Następnie odstawiam na bok. Zostawiam pod przykryciem aż ryż wchłonie płyn- ok 10 min.
Wszytskie składniki kroję w kostkę.
Dodaję ryż oraz składniki sosu.
Doprawiam według uznania.
Wszystko mieszam.
Wkładam do lodówki na ok 30 min przed podaniem.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF