26 sty 2016

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam surówki z czerwonej kapusty. Takie są najlepsze do dań obiadowych mięsnych ale również rybnych. Surówka ta jest łatwa do wykonania i nie zajmuje za dużo czasu. W dodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania.


SKŁADNIKI:

1/2 Główki Kapusty Czerwonej
1 Duże Jabłko 
1 Duża Marchewka 
SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego, Sól i Pieprz 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Czerwoną kapustę obieram z 1 warstwy, myję. 
 Kapustę drobno kroję.
 Marchewkę obieram  a a następnie  trę na tarce o grubych oczkach.
 Jabłko również obieram i trę na tarce o grubych oczkach. 
Na koniec wszystko ze sobą mieszam. 
Dodaję jogurt i majonez. 
Mieszam wszystko ze sobą dodaję sól i pieprz.
 Całość mieszam i wstawiam do lodówki na ok 30 min przed podaniem by smaki ze sobą się połączyły. Smacznego.



smacznego :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF