16 gru 2015

Z Pieczarkami i serem żółtym

Znakomita sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie. 


 SKŁADNIKI:
20 dag pieczarek 
10 dag sera żółtego
4 czerwone papryki konserwowe
4 ogórki konserwowe
1/2 pora
1 łodyga selera naciowego
natka pietruszki 
3 łyżki Majonezu Kieleckiego
3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 %
sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie gotuję ok 20 min w osolonej wodzie. Odcedzam i czekam aż przestygną. 
Wszystkie składniki kroję w kostkę. 
Dodaję majonez, jogurt i przyprawy. 
Wszystko mieszam ze sobą.
Wkładam do lodówki na 30 min przed podaniem. 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF