17 maj 2016

Bulion Warzywny-Szybki i Łatwy

Podstawą wielu zup,sosów jest bulion.Dziś przedstawię Wam Mój sposób na dobry bulion warzywny. 


SKŁADNIKI:

2.5 litry zimnej wody 
2 Obrane Marchewki
3-4 Łodygi Selera Naciowego ( z natką)
3 Liście Laurowe
4-5 ziaren Ziela Angielskiego
Po 1 łyżeczce: papryki słodkiej,czosnku,
Po 1 łyżce: pieprzu czarnego,soli lub 2 Łyżki vegety naturalnej. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

 Wodę wraz ze wszystkimi składniki gotuję aż  do miękkości warzyw-ok 20 min.
Następnie wszytsko przecedzam. 
Zostaje nam piękny- lekko pomarańczowy kolor bulionu.


Oczywiście to mój przepis na podstawowy bulion. Można według uznania dodać np pietruszkę również bardzo fajny smak czy pora. Smacznego. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF